lördag 27 februari 2010

Sleeping satellite

Hej mina älskade lieblings.
Ber om ursäkt för min lathet på bloggen, men just nu är det bakhalt i livet.
Utbrändheten är ännu inte läkt och jag har svårt att producera professionellt och privat. Skulle verkligen behöva någon som drog mig upp för backen som ligger i min väg.
I fredags tog jag det lugnt och drack ett par brandy på hemmaplan. Orkade inte ta mig ut i vimlet utan somnade framför Let´s dance.
Modeveckor och Chanelauktioner har fått stryka på foten för att jag ska bli mitt sanna jag igen.
Pappa och Aida har varit förbi med hämtmat och jag sköter det sociala livet via Facebook.
En av Sveriges största morgontidningar har frågat om jag vill styra upp LAS-listorna inför kommande uppsägningar.
De skickade en Excel-fil med en massa namn och jag ska nu förkorta den med en tredjedel. Tror att det kan bli en lämplig uppgift nu när jag går lite på tomgång. Min urvalsmetod utgår från kön, anställningsår och personliga kontakter.
Män som är födda på 40-, 50- och 60-talet och kvinnor som någon gång har haft ihop det med dessa kan känna sig säkra.
Resten bör nog känna sig oroliga. Särskilt de som har med sig matlåda eller äter i personalrestaurangen. De har varken stil eller klass och är drivankare för konungariket Sverige.
I veckan ska jag ut i arbetslivet igen. Har pratat med min kursare, S-O Littorin, om att anställa ett par praktikanter nu när det ska växlas upp inför valet. Vi kanske ska träffas på Le Rouge för att ta en arbetsrelaterad drink i morgon kväll.
We shall overcome, küß

tisdag 23 februari 2010

OK Computer

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på länge.
Skälet är att jag har varit utbränd, men börjar nu bli lite bättre.
Det hela började i fredags när jag satt och skrev uppmuntrande mejl till mina partikollegor som tvingats lämna listorna på grund av jantesveriges avundsjuka.
Var inne på mitt andra glas Shiraz när jag mer eller mindre gick i tusen bitar.
Visste inte vad jag skulle göra så det blev en snabb sväng till Hells Kitchen för att komma på bättre tankar. Den medicinen var dock inte den bästa likören utan jag mer eller mindre kollapsade när jag kom hem.
Sov nästan 24 timmar innan jag ringde pappa för att få lite sjukbidrag.
Blir nu en lugn vecka och jag kommer att jobba hemifrån.
Ska dock hålla bloggen uppdaterad vilket blir min främsta mission.
Nu blir det att googla lite kring shiraz och utbrändhet för jag tror att det kan vara några tanniner som är boven i dramat.
Kuß und bis bald

torsdag 18 februari 2010

Doctor doctor

I dag gratulerar jag förre moderatledaren Bo Lundgren som har utsetts till hedersdoktor vid Ekonomihögskolan i Lund. Är alltid roligt när äldre män får den uppskattning de förtjänar. För ingen har väl glömt när Bo, då som finansminister, räddade Sverige undan en hotande lågkonjunktur i början av nittiotalet. Däremot har jag mycket svårt att acceptera att Christian W Jansson har fått samma titel. W Jansson är nämligen koncernchef för Kapp-Ahl – ett företag som vill att vi svenskar ska klä oss som undersköterskor vid en lönetorsdag på Karlsson & Co.
Förstår verkligen inte hur lundensarna har tänkt där.
Mötet med skatteplaneringsgruppen gick bra. Vi har beslutat att jag ska investera en del i Röda Korsets verksamhet i Luxemburg. De bedriver en kursgård och då ska jag köpa in mig i ett par fina vinfat som förhoppningsvis kommer att generera en värdeökning.
Det fina i kråksången är att det på papperet ser ut som jag stödjer en välgörenhetsorganisation vilket befriar mig från skatt.
I morgon ska jag försöka hitta något snyggt som jag kan ha på mig i helgen.
Blir alltså en ganska tuff och stressig arbetsdag.
För i helgen är det dags att söka silverryggar igen. Riche har korvveckor och då lär det vara tätt med flockledare på glasberget. Den där Kavring på Restumé lär har satt nytt kolbaszrekord med 10 korvar på 2,30 min.
Küß meine kleine

tisdag 16 februari 2010

Greyhound Bus

OS-framgångarna gör mig spirituell och inspirerad.
Om alla moderater hade Kallas motor så skulle vi kunna göra Sverige till ett bättre och lyckligare samhälle för oss som har tagit en roll i etablissemanget.
Alla måste förstå att olikheter måste plockas upp till ytan för att vi med pengar och makt ska kunna öka vårt välbefinnande.
Därför är det av yttersta vikt att det blir hårdare straff för hot mot politiker.
Vi måste kunna verka ifred och utan att mötas av spott och spe av loja följare.
Tror även på återinförande av titlar och där ska vi använda Tyskland som föregångsland.
Annars full fart i dag efter två lediga dagar. Blev en på språng-lunch på Grodan Sergel med AA. Vi diskuterade det så kallade fusket i partiet och var överens om att det inte är något fusk utan kreativt kampanjarbete.
Mötte sedan Wilma på Källhagen och vi tog en brainstorm-promenad till Rosendahls.
Där delade vi på ett glas vatten och pratade om kommande kampanjer.
Skissar på en debattartikel där jag ska beskriva mitt lidande i bidragssverige.
Har blivit traumatiserad av att se människor få betalt av staten för att de inte gör ett vettigt handtag. Blir rent ut sagt äcklad av att se mina skattepengar försvinna i Lindex och Kapp-Ahls-kassaapparater.
Ska i morgon träffa min bokhållare som ska hjälpa mig planera för 2010. Vi ska bland annat titta på en alternativ ägarform som ska göra att jag inte behöver skatta så mycket.
Pappa, som utsetts till min varumärkesagent, ska så klart också vara med på mötet.
Küß küß

måndag 15 februari 2010

You can leave your hat on

Är på väg hemåt efter en härlig retreat på vårt land.
Pappa och Aida har fixat hela helgen medan jag enbart har arbetat med mig själv.
Känns därför inte riktigt utvilad inför veckan utan funderar på att vara ledig måndag och tisdag.
När jag slog upp DN i morse så upptäckte jag dessvärre att några av mina älskade partivänner har anklagats för fusk med medlemsavgifter.
Seaside Schlingmann har givetvis gått ut och fördömt detta, men vi vet alla att detta inte är något uppseendeväckande utan ett bra bevis på att tillgång och efterfrågan fungerat som det ska.
Losers i Tensta har kunnat göra en sig en hacka tack vare drivna män som vill framåt och uppåt i sina liv – inget fel i detta.
Titta hur bra det politiska systemet fungerar i det vackra U S of A där köpta röster är något som är en del av demokratin. Jag hoppas att vi till slut även har detta här i Sverige.
Men jantemänniskorna är ju så jäkla avundsjuka på oss som hittar enkla vägar att ta sig till rikedom och makt.
Har även börjat prova ut hattar inför Hattparaden på Täby galopp.
Denna lilla skönhet från Chanel har jag fått efter min farmor och den kan nog passa när det är dags för hästpolo på Stäket.
Måste dock hitta en dejt i veckan så att jag har något att tala med mina väninnor om.
Küß küß

fredag 12 februari 2010

Stairway to heaven

Arbetsveckan tog äntligen slut och nu är jag på väg till vårat land.
Faktum är att det varit lite för stressigt så jag känner mig något svedd av utbrändhet. Måste bli duktigare på att endast boka in ett evenemang per dag så att jag orkar träffa mina älskade vänner på kvällarna.
I helgen ska vi inreda landet i bästa ”The Hamptons-stil” och far har lovat att köpa med sig lite vitt vin som garanterats har gjorts av fattiga chilenare.
Är en härlig känsla att kunna läppja på droppar som tillkommit tack vare en hård husbonde och ett gäng livegna fattiglappar.
Nästan så att flaskorna borde fattigmarkeras så att vi vet att det är några eländiga och lata jäklar som har slitit ont för att ge oss lite extra fredagsmys.
Har även tagit med mig en SATC-box så att jag matas med sunda värderingar på köpet.
På det privata planet så har Les lämnat sin undersköterska och ska nu ha en flinga med en känd moderatkvinnas dotter. De ska ha träffats via Facebook som allt mer börjar likna ett skitigt swingersparty.
Vet inte hur många av mina vänner som har raserat sina upparbetade och lyckade liv på grund av en ny social teknik och smutsiga ungdomsromanser.
Inte värdigt kvinnor som vill ha stil och klass om ni frågar mig.
Äckligt är bara förnamnet.
Bis montag meine lieblings

torsdag 11 februari 2010

Who do you think you are

Hopp och hallå. Kom precis hem efter min tuffa arbetsdag. Mötet med Expressen gick bra och vi kommer allt närmare ett avslut. Hoppas verkligen att de löser alla hinder som just nu ligger mellan mig och kontraktet. Lunchmötet hölls på Lux och deras grönsallad var smått fantastisk. Den innehöll machesallad, gurka och krasse och kostade inte mer än 130 kr.
Myyyycket prisvärt.
Efter det tog jag taxin till Sturebadet och körde trappmaskinen i 47 minuter. Framför mig tränade en snygg bloggare/författare/entreprenör som gjorde att passet gick på ett litet kick.
Han gav mig även en liten blick så den pappan kan jag nog förtrolla.
Därefter var det dags att besöka de härliga kvinnorna på NK:s doftavdelning igen.
Detta blev dock rena nyårsrevyn eftersom någon slags uteliggare hade hittat dit.
Mannen i fråga mumlade något om La Prairie Life Threads Silver, men den vackra försäljaren visade med all önskad tydlighet att hon inte ville sälja dessa dyra droppar till vem som helst.
Dessvärre förstod inte snusmumriken piken utan hängde sig kvar likt en bidragstagare i Försäkringskassans telefonkö.
Till slut gav personalen dock upp och gav den vanliga människan ett paket.
Bra rutet av kvinnan som visade på lite försäljarmakt när hon visade att La Prairie inte hörde hemma i något skitigt badrumsskåp på Norrmalm. Och den vilsna mannen lär inte dyka upp där igen för att dra ned våra vackra varumärken i smutsen.
Vi med stil och klass måste hålla hårdare i våra märken så att inte kreti och pleti springer runt och luktar rikedom och fullkomlighet.
Tack för att ni har plockat upp facklan NK!
Nu ska jag ta en drink på Riche.
Küß meine lieblings

Neverending story


Har en tuff dag framför mig. Ska ha ett intressant lunchmöte och måste även träna i eftermiddag. Har därför klätt mig preppy vilket allt mer börjar bli min favoritstil. Man är liksom söt och sexig på en och samma gång. Tror att den kombinationen är lyckosam när man ska interagera med silverryggar med spetskompetens. Tänker dock på älskade F som hamnat lite snett på grund av en bjudresa. Men jag håller med honom om att det inte var han som åkte utan hans lösaktiga alter ego. Min pappa, som brukar kalla sig Bernt när han konferensknullar, har dock lovat F ett arbete på hans firma om det blir respass från bondeförbundet. Nu ska jag ta en latte!

tisdag 9 februari 2010

Cream

Vårt vackra flygbolag SAS får statlig stöd och det tycker jag är bra.
Som liten var min stora dröm att bli flygvärdinna, men min pappa sa ständigt att ”flygvärdinna var lika glamoröst som att jobba på McDonald´s”.
Min dröm blev just därför inget mer än just en dröm.
Maud har i dag tagit sitt ansvar och sett till att hennes eget taxiflyg överlever ett kvartal till.
De måste dock göra sig av med alla gamla åkerspöken som går runt och försöker sälja på oss Marianne och Fahrenheit på 10 000 meters höjd.
Först när de är utrensade kan bolaget bli lönsamt igen.
Har i dag köpt nya hudvårdprodukter på NK.
Är alltid zå inspirerande att träffa på alla dessa snygga och ytliga kvinnor som med risk för sin egen hälsa saluför härliga dofter och krämer på Hamngatans bottenplan.
Jag ser dessa kvinnor som 10-talets motsvarighet på kamikazepiloter och de gör Sverige vackrare och bättre.
Nu ska jag ta ett glas Chablis innan läggdags.
Küß und bis bald

fredag 5 februari 2010

Ein bisschen frieden



Dessvärre är det nu slut på gratisbantningen och jag får behålla det jag stoppar i mig.
Suuuuurt.
Ska om ett par timmar träffa girlie-gänget för att njuta av lite vin och skvaller.
Måste dock hålla med kloka Mats Qviberg angående hans uttalande om kvinnor i styrelser.
Vi tjejer/kvinnor blir lätt uttråkade av det vanliga styrelsearbetet och det är även svårt att kombinera med stickning och en eventuell mammaroll.
För alla vet ju att vi kvinnor inte vill sitta och randa igenom möten och diskutera cigarrer eller storlek på drivern.
Av egen erfarenhet vet jag att jag har som roligast när jag får vara värdinna och passa upp maktens män.
Finns inget som boostar självförtroendet så mycket som slipsklädda karlars uppskattande blickar när jag serverar snittar på Rosersbergs slott.
De få gånger jag har arbetat som sekreterare hos någon av fars affärsbekanta har också varit en bra skola som visat vilken roll jag ska ha i könshierarkin.
Bis morgens

torsdag 4 februari 2010

Say you say me

Gör mycket press nu för att stärka mitt varumärke.
Malou ringde i morse och undrade om jag kunde komma in till programmet för att berätta om mitt spännande liv som modebloggare, vacker kvinna och politiker.
Snabbt som attan fick jag trycka i mig ett par Imodium så att jag inte skulle börja läcka i studion.
Tycker själv att intervjun gick bra och vi hade många spännande beröringspunkter.
En exotisk silverrygg som kallade sig för Nalle var också med i studion och vi pratade lite yta och flärd efter sändningen.
Vad gäller politiken så ser jag till min stora glädje att den kloka kristdemokraten Kjell Eldensjö har satt ned foten angående Birgitta Ohlsson.
Han menar också att det inte är lämpligt att ha gravid kvinna i frontlinjen när det gäller en så viktig sak som EU.
Herregud, om ett par månader kommer Birgitta inte kunna kontrollera sin kropp och då ska hon representera konungariket Sverige vid viktiga möten med vackra män.
Fredrik måste sätta stopp för det snarast innan Sverige har förvandlats till en pruttkudde i Bryssel och Strassbourg.
Nu ska jag ta en Underberg för att sedan gå och vila mage samt tarm.
Küß


onsdag 3 februari 2010

Shut up and drive

Japp, blev i eftermiddag inbjuden till TV4 för att medverka i Kvällsöppet.
De ville att jag skulle backa upp Seaside Schlingmann när han skulle gå i clinch med Ibrahim angående fejksiffrorna i partiledardebatten.
Tyckte faktiskt att jag fick irrande Ibrahim att darra på rösten när jag spände ögonen i honom.
Men en sak vill jag klargöra.
Seaside behöver inte min hjälp utan jag ser mig mer som en vacker spatel bredvid vår älskade spin doctor.
Nu blir det After Work med Moderatkärnan.
Küß

Lyssna till ditt hjärta

Har i dagar, månader och år gått omkring och varit avundsjuk på alla som har haft vinterkräksjukan.
Orsaken till detta?
Givetvis för att det är ett billigt och effektivt bantningsmedel som dessutom gör underverk för hudfärgen.
Men i dag när jag var hos min terapeut så vred det äntligen till i mage och tarm vilket fick mig att jubla utom- som inombords.
Lyckans virus hade äntligen hittat till min hamn och förmiddagens soja-latte och biscotti kom ut via tak och källare. Jippie!
Min kbt-kvinna verkar dock inte förstå min glädje och ibland känns det som hon inte lyssnar på mig.
Hon tar då på sig sina ”tankelurar”, som hon kallar dem, när jag berättar om mina senaste kärleksbekymmer. Tar hon verkligen mig på allvar tänker jag?
Nog bör jag vara värd mer uppmärksamhet med tanke på att hon debiterar mig 2 300 kr i timmen.
Det enda goda råd som hon gett mig är att jag ska lyssna noga när en man talar, eftersom silverryggar och avelstjurar kan lära oss unga kvinnor mycket om jämställdhet.
Se bara på S-O Littorin och Noppe, de har visat var skåpet ska stå.
Nu måste jag till damrummet.
Küß

tisdag 2 februari 2010

Speed of light

Härligt att Sverige fått en ny EU-minister, men lite tråkigt att det är en folkpartist.
Birgitta verkar dock vara en bestämd kvinna med sunda modeförebilder som Audrey Hepburn och Ingrid Bergman.
Det märktes också på presskonferensen då hennes frisyr och klädval gjorde henne minst 20 år yngre. Kan verkligen inte tro att hon är 54 år gammal och att hon snart ska bli mamma.
Detta är dock något som jag ifrågasätter.
En så viktig post som EU-minister bör nog innehas av en man som inte låter sig distraheras av röda stjärtar och mjölkstockning.
Tycker att Fredrik kunde ha lagt in sitt veto mot pansargeneralen Björklund.
Underbart att det är lite drag kring politiken igen och att modeveckan har tagit fart ordentligt.
Mode och politik är det som får världen att snurra!
Nu ska på dejt med en kille som har en sportbil.
Bilen är det enda godtagbara smycket för en man av rang.
Vissa brukar hävda att klockan är det enda manliga smycket men det har spoilerats av alla thai-kopior som förpestat Stockholms krogliv.
Küß